browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Beleidsplan – Jaar- en Fin. verslag –

 

 

zilveren gereedschap

 

Beleidsplan 2015 

Hoofdlijnen uit het beleidsplan:
Ondersteuning van en dienstverlening aan de leden. Bevordering van samenwerking en uitwisseling onder de leden. Alle leden blijven voldoen aan de vereisten voor veiligheidsbeleid , inclusief de extra vereisten voor aangepast paardrijden. Ontwikkelingen ten aanzien van het rijden, alsmede de medische en therapeutische aspecten van paardrijden voor gehandicapten. Werken aan een gezonde financiële structuur, o.a. door de jaarlijkse donateursacties, ons presenteren (meedoen aan o.a. Carnaval, regio-wedstrijden, Special Olympics e.d.) fondsenwerving en contact houden met de diverse Gemeenten en instellingen.

 

Jaarverslag 2015

De Vrije Teugel”

Waarland

Datum 31-12-2015

Zoveel bijzondere gebeurtenissen in 2015. Om te beginnen. Een mooi bericht.

  1. Onze John Ursem is “Penningmeester van jet jaar 2015” geworden. Een handje geholpen door onze overige bestuursleden en zijn eigen bijzondere inbreng, hebben John deze speciale eretitel opgeleverd.
  2. Vele complimenten ontvangen vanwege onze creatie tijdens Carnaval 2015 te Waarland
  3. Ons 35 jaar bestaan van onze vereniging VPG-De Vrije Teugel te Waarland
  4. En nog veel meer. Zie verder bij het Overzicht afgelopen jaar:

Maandag 5 januari 2015: De start van onze donateursactie

Onze vereniging bestaat dit jaar 35 jaar. (later meer…) Dat wij zover gekomen zijn is mede te danken aan onze jaarlijkse donateursacties. Dat zegt wel wat hoe belangrijk deze acties voor ons zijn.

Zondag 15 februari 2015: Carnavalsoptocht te Waarland.

Wij hebben ondertussen de naam altijd wel iets apart te verzinnen, maar dit jaar was wel zeer opmerkelijk. Altijd met een gedachte erachter en deze keer in het teken van ons 35 jaar bestaan. Het idee ging over diverse schijven binnen ons bestuur, iedereen maar denken, verzinnen….maar ineens was het er. Kubusblokken met heuse beelden van diverse momenten van onze vereniging door de loop der jaren heen. Niet een paar afbeeldingen, maar wel 12 stuks Op een groot formaat van 3x60cm = 180 cm hoog en 3x60cm = 180cm breed. Door de kubussen telkens te draaien, kwamen andere afbeeldingen te zien. Onze bijdrage viel in de prijzen. Waaronder de Publieksprijs!!

Woensdag 6 mei 2015: Jaarvergadering. De aanwezigen waren speciaal gekomen vanwege de vele activiteiten dit jaar. Ruiterkamp, diverse dressuurwedstrijden en de viering van ons jubileum. Voor velen bleef het nog een verrassing, maar het jaar- en financieel verslag werd duidelijk weergegeven via een groot scherm en beamer. (bespaart weer papier).

Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2015: Ruiterkamp te Westerbork.

Deze keer weer eens in de “Prinses Margriet Manege”. Voor velen een vertrouwde omgeving. Het thema was “Afrika”. Best veel mee te doen o.a. tijdens de puzzeltocht, kleurwedstrijd, spelletjes en het grote avond feest. Diverse beesten en bosjes-mannen (vrouwen) gezien en deden ook nog mee tijdens de karaoke. Ook de keuken bereidde voor ons speciale Afrikaanse maaltijden Kun je nagaan hoe dat allemaal was.

Bezoek gebracht aan Orvelte en zijn kleine dierentuin ZOObizar en in Giethoorn met z’n allen de boot in. Goed weer, uitstekend AC-team en koks. Geweldig ruiterkamp.

Zaterdag 6 juni 2015: Rabobank fietstocht. Prima opkomst. Goed voor onze kas.

Zondag 14 juni 2015: Regio dressuurwedstrijd. Georganiseerd door VPG-Opmeer Gehouden in de manege Warnaar te Oude Niedorp. Wij hebben de gelegenheid aangegrepen om met enkele nieuwe leden hieraan mee te doen. Daar leren zij van.

Zondag 13 september 2015: Jubileum dressuurwedstrijd. Georganiseerd door VPG de Samenhang uit Hoorn. Gehouden in de manege de Eenhoorn te Blokker.

Met een klein team erheen. Niet echt meegedaan voor het klassement, maar wel voor het rad van fortuin. Wat een vracht aan prijzen binnen gehaald. Dan maar zo, toch !

Woensdag 16 september 2015: Vrijwilligersdag. In het Dorpshuis werd in samenwerking met Sportservice Noord Holland en MEE, ons uitleg gegeven inzake autisme. Hoe herken je het en hoe ga je ermee om? Verrassend, leerzame avond.

Zondag oktober 2015: Club dressuurwedstrijd: Maar dan eens even anders. Aparte opzet en dito prijsjes. Alles zat erin. Hindernissen, sla om (ook op snelheid), ring en/of (schone!) sokken werpen e.d. De prijzen bestonden uit te winnen van bijv. borstels, dressuurzweepjes, rozetten enz.

Zaterdag 28 november 2015: Ons groot 35-jaar Jubileum feest: Met ca 60 genodigden feest in de manege Waarland. Te beginnen met de opkomst van de fanfare “De Vrolijke Noot”. Vele prijzen tijdens het “Rad van Fortuin”. Zwarte Piet kwam ook zomaar even langs om o.a. cadeautjes uit te delen. Heerlijke gerechten tijdens ons gezamenlijk diner en als klap op de vuurpijl. Het top optreden van “Celeste Zwiers” met haar geweldige dressuurpaard “Afilter’s Update”. Wat een power en elegante tegelijk. Prachtige avond.

Dit jaar ook mutaties binnen onze vereniging t.w.

Nieuwe leden Stijn Delis, Boaz Dekker en Lara Wijnker.

Gestopt zijn Amanda Alkema, Nina Crok, Frida Noordhoek, Sonja Stathi-Worst, Joeri Verschoor en Marissa Sieraad

Gestopt is Als vrijwilliger – Theo Nolten.

U ziet. Veel ondernomen en kunnen doen, mede te danken aan onze vertrouwde donateursacties, individuele acties, spontane donaties, (nog aanwezige!) subsidies enz.

Goed samengewerkt met andere verenigingen en diverse organisaties c.q. instanties om zo het een en ander naast het wekelijkse paardrijden extra te kunnen bieden aan onze leden en vrijwilligers.

 

Bestuur

Jan Wever

John Ursem

Stef Dollee

Esther Kok

Cees Hes

Ria Bodegom

Nino v.d. Giesen

 

 

 

 


Comments are closed.